In actie voor Mikael (11)

Mikael is een lieve, enthousiaste jongen die we inmiddels een paar jaar kennen bij Big Friends. Maar ondanks dat hij hier geboren is en al 11 jaar in Amsterdam woont, heeft hij nog steeds geen verblijfsvergunning. In het ergste geval betekent dit dat hij naar Armeniƫ wordt uitgezet, een land waar hij nog nooit is geweest. Dit brengt veel stress en onzekerheid met zich mee, terwijl we Mikael gunnen dat hij kan genieten van zijn laatste maanden in groep 8 en na de zomervakantie onbezorgd naar de middelbare school kan.

Zijn 'Big Friend' Guy is daarom samen met zijn familie en presentatrice Mahi Khalesi, met ondersteuning van Defence for Children, een actie gestart: 'Mikael blijft hier!' En dit is niet onopgemerkt gebleven, want inmiddels hebben bijna 20.000 mensen de petitie getekend, hebben onder andere AT5, Hart van Nederland en FunX aandacht besteed aan de zaak van Mikael en heeft Femke Halsema, burgemeester van Amsterdam, een brief gestuurd naar staatssecretaris Eric van der Burg.

Wij zijn trots op Mikael en hopen dat iedereen de actie steunt, zodat er snel goed nieuws is voor hem en zijn moeder.

Je kunt de petitie tekenen door hier te klikken. Alvast bedankt!

Update: De Raad van State heeft geoordeeld dat Mikael en zijn moeder niet in Nederland mogen blijven. Wij vinden dit onbegrijpelijk, gezien Mikael in Nederland geboren is en hier altijd gewoond heeft. We hopen dat iedereen zijn stem laat horen voor Mikael, bijvoorbeeld door bovenstaande petitie te tekenen of door naar de solidariteitsmars te komen woensdag 7 augustus.